Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, ABD Senato lidelerinin borç limitini artıracak ve 17 Ekim'den önce temerrütü önleyecek bir çözüm taslağında anlaşmakta zorlanmasından ötürü 3 ayın en düşüğü üzerinde kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Spot altın önce yüzde 0.5 değerlenerek ons başına 1,279.05 dolara yükseldi, daha sonra da yüzde 0.3 düştü ve Singapur'da 1,273.44 dolardan işlem gördü. Altın fiyatları, ABD'de borç limiti konusunda anlaşma sağlanacağı beklentisiyle 11 Ekim'de 1,260.11 dolardan 11 Temmuz'dan bu yana en düşüğüne işaret etti. Aralık vadeli altın kontratları Comex Borsasında yüzde 0.4 primlenerek 1,273 dolara yükseldi.

ABD'nin borçlanma yetkisinin bitmesine 3 gün kala Senato'nun hâlen finansal piyasalarda endişeleri tırmandıran mali çıkmazı nasıl çözeceği konusunda anlaşması gerekiyor.
ABD Başkanı Barack Obama ve Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner arasındaki görüşmelerin çıkmaza girmesinin ardından Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid ve Azınlık Lideri Mitch McConnell görüşmelere başladı.

Altın, Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltacağı beklentisiyle 2000'den bu yana ilk kez bir yılı kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük külçe altın destekli ETP'leri SPDR Gold Trust'ın varlıkları 11 Ekim'de Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesi olan 890.98 metrik tona geriledi.