Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Senato liderlerinin, hükümeti yeniden açacak ve borç litimini artıracak bir anlaşma sağlayacakları konusunda iyimser olduklarını dile getirmesi üzerine Asya Borsaları yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi 5 ayın zirvesinden kapanmaya hazırlanıyor.

Satışlarının yüzde 70'ini ABD'de kaydeden inşaat malzemeleri üreticisi James Hardie Industries SE yüzde 2.1 değerlendi. Asya'nın en büyük kumarhane operatörü SJM Holdings Ltd., Macquarie Group Ltd.'ın büyüme görünümünü yükseltmesinin ardından rekor seviyeye tırmandı. Güney Kore'nin 1 numaralı lastik üreticisi Hankook Tire Co., ABD'de ilk fabrikasını açacağını duyurması sonrasında yüzde 1.9 primendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 141.45 puana çıktı. Endekste değer kaybeden her 3 hisseye karşılık 4 hisse değer kazandı. Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid, büyük ilerleme kaydettiklerini, ancak henüz anlaşmanın sağlanmadığını dile getirdi. Liderler, borç tavanını 7 Şubat'a kadar erteleyecek ve hükümeti 15 Ocak'a kadar fonlayacak bir anlaşma üzerinde çalışıyor.

Taviz kapısının aralanmış göründüğünü söyleyen Sidney'de AMP Capital Investors Ltd.'ın dinamik varlık dağıtımı müdürü Nader Naeimi, "17 Ekim'in yaklaştı ve bunu aşacağız. Borç tavanı tartışmasının neden olduğu volatilite ise seneye kadar devam edecek" yorumunda bulundu.