Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Senato liderlerinin borç limiti anlaşmasında ilerleme kaydetmesiyle dünya genelinde hisseler yükselirken, ABD Hazine tahvilleri ve değerli metaller değer kaybetti. Avustralya doları, merkez bankasının, acil bir faiz indirimi öngörmemesiyle güçlendi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükseldi. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1'in altında kazanç sağladı. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getiri ve Alman tahvillerinin faizi 3 haftanın zirvesine tırmandı. Avustralya doları, ABD doları karşısında yüzde 0.6 değerlenerek Haziran'dan bu yana en yüksek düzeyine tırmandı. Kurumsal tahvil riski 1 ayın en düşüğüne geriledi. Gümüş 6. gününde de değer kaybederek, 6 ayın en uzun süreli kayıp dönemini kaydetti.

Demokrat ve Cumhuriyetçi Senatörler borç tavanını 7 Şubat'a kadar askıya alınmasını ve hükümetin 15 Ocak'a kadar fonlanmasını öngören anlaşma planında ilerleme kaydettiklerini söyledi. ABD bugün 35 milyar dolarlık 3 aylık tahvil ihalesi ve 30 milyar dolarlık 6 aylık tahvil ihalesi düzenleyecek. Citigroup Inc., Coca-Cola Co. ve Intel Corp. bugün bilançolarını açıklayacak S&P 500 şirketleri arasında yer alıyor.

Taviz kapısının aralanmış göründüğünü söyleyen Sidney'de AMP Capital Investors Ltd.'ın dinamik varlık dağıtımı müdürü Nader Naeimi, "17 Ekim'in yaklaştı ve bunu aşacağız. Borç tavanı tartışmasının neden olduğu volatilite ise seneye kadar devam edecek" yorumunda bulundu.