Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar ABD'de borç tavanı tartışmalarının büyümeyi olumsuz etkileyeceği ve Fed'in bu nedenle teşviklere devam ederek azaltmayı erteleyeceği söylentileriyle euro karşısında bir ayın en dik düşüşünü kaydediyor.

Londra'da bulunan FxPro Group Ltd. şef ekonomisti Simon Smith, "Birkaç ay önce doların azaltma sayesinde yükselebileceği büyük bir ihtimal değildi fakat dinamikler oldukça dramatik bir şekilde değişti. Durum dolar için iyi değil. Açıkça görülüyor ki borç tavanı ve hükümet kapanmasıyla ilgili belirsizlikle sadece ertelendi. Önümüzdeki üç ay dolar için olumsuz" yorumunu yaptı.

Dolar euro karşısında yüzde 1 gerileyerek New York saati ile 11:20'de 1.3665 dolar olurken, erken saatlerde yüzde 1.1 kayıpla 18 Eylül'den bu yana en büyük gün içi düşüşü kaydetti. Aynı zamanda kur, 1.3682 dolara dokunarak 1 Şubat'tan bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Dolar yen karşısında 99.01 yen ile 27 Eylül'den bu yana en güçlü seviyeye ulaşmasının ardından yine yüzde 1 zayıfladı ve 97.82 yen oldu. Dolar İsviçre frankı karşısında da yüzde 1.2 geriledi ve 90.29 santim oldu. Euro yen karşısında büyük bir değişiklik göstermeyerek 133.67 yen seviyesinden işlem gördü.