Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin'de ekonomik büyümenin hızlanmasıyla küresel ekonominin görünümüne olumlu katkı yapması sonrasında yükselirken, bölgesel gösterge endeks beş ayın zirvesine tırmanıyor.

Sands China Ltd., kâr verisinin analist beklentilerini aşmasıyla Hong Kong'ta yüzde 9 yükselerek zirve rekorunu kırdı. Avustralya'nın en büyük altın üreticisi Newcrest Mining Ltd., altın fiyatlarının iki haftanın en yüksek seviyelerine gelmesiyle yüzde 5.3 ralli yaptı. SBI Hodings Inc. ise değiştirilebilir tahvil satışı yapacağını açıklamasıyla yüzde 3 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 artarak ve Tokyo saati ile 15:01'de 143.16 puan olurken, değer kaybeden her hissey karşılık iki hisse değer kazandı. Endeks, yatırımcı odağının ABD'deki bütçe çıkmazından Fed'in tahvil alım programına dönmesiyle, bu hafta yüzde 1.6 altı kazanç ile üst üste ikinci haftalık artışı gerçekleştiriyor. Çin'in ekonomik verisi de küresel ekonominin toparlandığına dair bir işaret olarak görülüyor.

Baring Asset Management Ltd. stratejistlerinden Khiem Do Kong, "Küresel ekonomide eş zamanlı ve ılımlı bir büyüme görüldükçe risk iştahı artıyor. Avrupa iyi sinyaller verirken Çin ekonomisi de istikrar kazanıyor" ifadelerini kullandı.