Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:22'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Çin ekonomik büyümesinin son üç çeyrekte ilk defa hızlanması ile yükselişini yedinci güne taşıyarak bu yılın en uzun kazanç periyodunu gerçekleştirdi.

Schindler Holding AG, hisse geri alımı yapacağını açıklamasının arından yüzde 4.3 sıçrama kaydetti. Cap Gemini SA, değiştirilebilir tahvil geri alımı yapacağını söylemesiyle altı yılın en yükseğine tırmandı. Grifols SA ise bir yatırımcının şirket hisselerini satması ile yüzde 3.5 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek günü 318.47 puandan kapatarak Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesini genişletti. Endeks bu hafta içerisinde ABD'de kanun yapıcıların hükümetin borç limitini 2014 başına kadar artırma konusunda anlaşmaları ve hükümetin tekrar açılması ile toplamda yüzde 2.2 ralli yaptı.

Londra'da bulunan Oriel Asset Management LLP fon yöneticilerinden Richard Scrope, "Çin'de son birkaç ayda toparlanmalar gördük, büyüme verisi de bunlarla aynı doğrultuda. Avrupa'da kârlar şimdiye kadar oldukça karışıktı" ifadelerini kullandı.

18 Batı Avrupa piyasasının tamamı yükselirken, İngiltere FTSE 100 yüzde 0.7, Fransa CAC 40 yüzde 1.1, Almanya DAX ise yüzde 0.6 artış kaydettiler.

Stoxx 600 Endeksi'nde işlem hacmi ise 30 günlük ortalamanın yüzde 9.6 üzerinde seyretti. Opsiyon fiyatlarına, göre 30 gün baz alınarak, belirlenen Euro Bölgesi hisselerinin volatilitesi, yedi ayın en düşüğüne geriledi.

(19:22'de güncellendi)