Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

General Electric Co. (GE), jet motoru ve sondaj aletleri ile yükselen siparişlerin endüstriyel satışları artırmasıyla, üçüncü çeyrek gelirlerinin beklentileri aştığını açıkladı.

Devam eden işlemlerden gelen düzeltilen kâr geçen yıla oranla yüzde 3 gerileyerek 3.7 milyar dolar, yani hisse başına 36 sent oldu. Bu rakam Bloomberg anketine katılan 14 analistin tahmin medyanı olan 35 sentin üzerinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl hisse başına yine 36 sent kâr elde edilerek toplamda 3.8 milyar dolara ulaşılmıştı.

Endüstriyel kâr marjı 120 baz puan, yani 1.2 yüzde puan genişlerken, GE 2013 genişleme hedefi 0.7 yüzde puanı yakalayacak hızda olduğunu onayladı.

New York merkezli William Blair & Co. analistlerinden Nick Heymann, "General Electric'in siparişlerindeki güçlenmeyi görmek cesaret verici. Marjlardaki performans da iyiydi ve bu durum dördüncü çeyrekte bahsedilen seviyeleri yakalamak için biraz baskı ouşturuyor" yorumunu yaptı.

Siparişler yüzde 19 artarak 25.7 milyar dolar olurken, şirket, ekipman ve hizmet birikimlerinin çeyrek sonunda 229 milyar dolar olarak bir önceki döneme göre 6 milyar fazla ouğunu söyledi.