Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(01:56'da güncelendi)

ABD hisseleri, Google Inc. kâr verisinin beklentileri aşması ve Fed'in teşvikleri azaltma kararını erteleyeceği söylentilerinin büyümesi ile yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi Temmuz ayından bu yana en büyük haftalık kazancı kaydetti.

Google üçüncü çeyrek gelirlerinin beklentileri aştığını açıklamasıyla yüzde 14 ralli yaparak ilk defa 1,000 doların üstüne çıktı. General Electric endüstriyel ürünlere olan taleplerin gelirleri artırması ile yüzde 3.5 değer kazandı. Chipotle Mexican Grill Inc., müşteri trafiğinin artması ile yüzde 16 tırmandı. UnitedHealth Group Inc. ise satışlarının analist beklentilerini tutturamadığını açıkladıktan sonra dün kaydettiği yüzde 5.1'lik düşüşün ardından bugün de yüzde 3.7 değer kaybetti.

S&P 500 yüzde 0.7 yükselerek günü 1,744.50 puandan kapattı ve zirve rekorunu genişletti. Endeks son beş günde yüzde 2.4 yükselerek 12 Temmuz'dan bu yana en büyük haftalık kazancı gerçekleştirdi. Dow Jones endeksi ise 28 puan, yani yüzde 0.2 artışla 15,399.65 puana yükseldi. ABD Borsalarında 6.6 milyar kadar hisse işlem görürken, bu işlem hacmi üç aylık ortalamanın yüzde 12 üzerinde kaydedildi.

Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Yatırımcılar hafta sonuna rahatlamış bir şekilde giriyor. Bu rahatlama ile şimdi kâr sezonuna ve ekonomik verilere odaklanabilirler" dedi.

S&P 500 Endeksi dün, Kongre'nin bütçe anlaşmazlıklarını sonlandırması sonrasında Fed'in teşviklerin hızını koruyacağı söylentileri ile günü 1,733.15 puandan kapatarak tüm zamanların zirve rekorunu kırmıştı. Endeks 16 gün süren hükümetin kapanması süresince yüzde 2.4 ralli yaptı.

(01:56'da güncelendi)