Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları, Fed'in tahvil alımlarının azaltımını erteleyeceği spekülasyonu üzerine yükseldi; MSCI Asya Pasifik Endeksi 5 ayın zirvesindeki kazançlarını genişletti.

Dünyanın en büyük fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc., zayıf yenin, Japon ihracatçıların kazanç görünümünü desteklemesiyle yüzde 1.1 değerlendi. Naver Corp., KB Investment&Securities Co.'nun fiyat hedefini yükseltmesinin ardından yüzde 5 primlendi. Avustralya'nın en büyük havayolu şirketi Qantas Airways Ltd. yolcu uçuşlarında on yılın en düşük getirisini öngörmesi sonrasında yüzde 4.6 düşerek, kayıplarını 2. gününe genişletti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 kazançla 143.76 puana yükseldi. Endekste değer kaybeden her 3 hisseye karşılık 5 hisse değer kazandı. Endeksi, Çin'in ekonomik büyümesinin hızlanması ve yatırımcıların dikkatlerini ABD'nin kapanmasından, Fed'in tahvil alımlarını azaltma zamanlamasına çevirmesi üzerine yüzde 1.8 yükseldi.

Piyasanın, ilerleme kaydeden ekonomik temeller ve Fed'in tahvil alımlarını azaltımının ertelenmesi ihtimali üzerine ralli yaptığını belirten White Funds Management Ltd.'ın yönetici direktörü Angus Gluskie, Amerikan hükümetinin borç sorunu ve bütçe üzerinde daha çalışması gerekse de, 2014'e Avrupa, Asya ve ABD'de eş zamanlı toparlanma ihtimaliyle girildiğini söyledi.

Japon Topix Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Ülkenin ihracatı Eylül'de yıllık bazda yüzde 11.5 genişledi.