Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uluslararası Para Fonu IMF Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Mark Lewis, BloombergHT muhabiri Arzu Maliki'nin sorularını yanıtladı. Lewis, "Türkiye büyümek istiyorsa yatırım yapmalı." mesajını vurguladı.

Mark Lewis, orta vadeli programa da değinerek, programdaki hedeflere ulaşılması halinde sürdürülebilir büyümenin gerçekleşeceğini vurgularken Türkiye'de finansal sistemin dirençli olduğunu, bunun yanında, büyüme için yatırımların şart olduğunu dile getirdi.

Türkiye'deki yatırımların dış finansman yerine, yerel tasarruflardan finanse edilmesi gerektiğinin de altını çizen Lewis, cari açığın azalmasında bu faktörün önemli rol oynadığını dile getirdi.

Türkiye'nin para politikasındaki kademeli sıkılaşmadan da fayda göreceğini sözlerine ekleyen Lewis, enflasyona da değindi. Lewis, Türkiye'deki enflasyonun makro ekonomik istikrarsızlık adına bir sıkıntı teşkil etmediğini, enflasyonu çözmek için ihracatın desteklenmesinin yanı sıra, rekabetçiliğin de göz önünde bulundurulması gerektiğinin söyledi.

Mark Lewis, Euro Bölgesi'nin kademeli toparlanmasının Türkiye'nin büyümesine ve ihracatına olumlu yansıyacağını söyledi. Lewis, Amerikan Merkez Bankası Fed'in alımları ne zaman azaltacağı konusunda zaman vermenin zor olduğunu, uzun vadede ise faiz oranlarının küresel bazda artmasını beklediklerini belirtti.

amaliki@bloomberght.com