Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisinin öncesinde yatırımcılar ekonominin gücüne ilişkin sinyal arayışıyla kurumsal kazançlara odaklanırken, New York Borsası büyük bir değişiklik kaydetmedi.

Apple Inc., şirketin CEO'su Tim Cook'un muhtemelen bugün yüksek çözünürlüklü mini iPad ve daha ince iPad modellerini tanıtacak olması üzerine yüzde 2.5 primlendi. General Electric Co. yüzde 2.3 değerlenerek 2008'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. VF Corp. ve Hasbro Inc., daha iyi kazanç tahminleri üzerine en az yüzde 3.4 değer kazanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine işaret etti. ABD'de ikinci el konut satışlarının 3 aydır ilk kez düşmesinin ardından konut inşaatçıları grubu yüzde 2 geriledi. Halliburton Co.,beklentinin altında gelen cirosu üzerinin  yüzde 3.5 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1'in altında kazaçla 1,744.66 puana yükselirken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.1'in altında kayıpla 15,392.20 puana geriledi. Amerikan borsalarında 5.7 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamaya paralel oldu.

Bilanço döneminde bazı gelişmelerin sindirilip, fiyatlandığına dikkat çeken National Penn Investors Trust Co.'nun başkanı ve yatırım genel müdürü Jim King, "Bildiğimiz şey kazançların güçlü bir şekilde gelmeyi sürdürdüğü ve Fed'in varlık büyümesini desteklemeye devam ettiği. Bu iki şey, çeyreklerdir hisse fiyatlarını yükseltiyor" dedi.

S&P 500 Endeksi Google Inc.'in bilançocunun beklentiyi aşması ve Fed'in tahvil alımlarının azaltımını erteleyeceği spekülasyonları üzerine geçtiğimiz hafta Temmuz'dan bu yana en iyi haftasını yaşadı. Endeks, Kongre'nin federal bütçede anlaşmasının ardından Ekim'de yüzde 3.8 primlendi.