Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Washington'da hükümetin kapanmasından ötürü bugüne ertelenen tarımdışı istihdam raporunun öncesinde Tokyo Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. Tüketici bankaları yükselirken, kargo şirketleri düştü.

Nippon Yusek K.K., deniz ulaştırma hisselerinin Topix Endeksi'ndeki 33 sektör grubu arasında en çok değer kaybeden grup olması üzerine yüzde 1.5 değer kaybetti. Şirketlerin işlem ödemelerini yönetmesine yardım eden Accretive Co. yüzde 3.9 primlendi. Sanayi kimyasalları üreticilerinden Asahi Kasei Corp., ilk yarı operasyonel kârının 70 milyar yeni aşabileceği haberi üzerine yüzde 2.1 değer kazandı.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.1 düşmesinin ardından yüzde 0.2 kazançla 1,214.21 puana geriledi. Endeks dün 27 Eylül'den bu yana en yüksek düzeyinden kapanmıştı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 artışla 14,720.94 puana çıktı. ABD'de açıklanacak tarımdışı istihdam ve işsizlik verisi, yatırımcılara dünyanın en büyük ekonomisinin durumu hakkında fikir verecek.

Yatırımcıların ABD'den gelecek istihdam verisi öncesinde çok fazla hareket edemeyeceğini belirten Saison Asset Management Co.'nun Tokyo'daki portföy yöneticilerinden Tetsuo Seshimo, bilançoların ise karışık gelerek, piyasadaki belirsizliği artıracağını öngördü.

Topix Endeksi'nde yer alan 1,744 şirketin 580'i 31 Ekim'e kadar bilançolarını açıklayacak.

Gelişmiş ülke endekslerine bu yıl öncülük etmesine rağmen Topix Endeksi bu ay Başbakan Shinzo Abe'nin satış vergisi artışını uygulamaya koymaya karar vermesi ve ABD'de hükümetin kapanmasının ardından yalnızca yüzde 1.5 yükseldi.