Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, 2-0 kazandıkları Kayseirspor maçına ilişkin, "Bu galibiyetten dolayı sevinçliyim ama gördüğüm kadarıyla daha çok işimiz var" dedi

Daum, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sözlerine, "Geçmiş Kurban Bayramınız kutlu olsun" diyerek başladı.

"Takımımız, taraftarımız ve yönetimiz için çok sevinçliyim" diyen Daum, bu sezon ilk kez kendi saha ve seyircileri önünde galip geldikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Bursaspor taraftarlarının maçın başından sonuna dek desteğini hiç eksik etmediğini ifade eden Daum, "Taraftarlarımız bizi son saniyeye kadar desteklediler. Buna çok sevindim" değerlendirmesinde bulundu.

Daum, maçın hemen başında rakibe baskı kurmayı başardıklarını ve önemli pozisyonlar ürettiklerini anlatarak, "Ancak girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Maçın ilerleyen bölümlerinde Kayserispor maça ortak oldu. Son dakikalarda bulduğumuz goller maçın genelinde kurduğumuz baskının mükafatıydı" diye konuştu.

Alman teknik adam, iyi oynamalarına rağmen bunu yeterli görmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Daha iyi oynamız gerektiğini düşünüyorum. Bir de pas yüzdemizin daha yüksek olması gerekiyor. Eğer forvet bölgesine daha az pas hatasıyla gidebilirsek golle buluşmamız daha kolay olur. Ayrıca gol yollarında tehlikeli oyuncumuz yok. Bu galibiyetten dolayı sevinçliyim ama gördüğüm kadarıyla daha çok işimiz var."

Bir gazetecinin Pinto ile ilgili sorusuna Daum, "Balıkesirsopr ile oynadığımız dostluk maçında yardımcılarım Pinto'nun yeterli olmadığını söylediler. O yüzden kadroya almadım. Ama bizim futbolcumuz. Mevcut oyuncu kadromuza elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Pinto'ya yardımcı olmaya devam edeceğiz. Performansını artıya çevirdiği zaman kadroda yer bulacaktır. Devre arasında gerekli kararları veririz" yanıtını verdi.

Enes Ünal da maçtan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Attığı golün sorulması üzerine Enes, "Maçta 1-0 öne geçtikten sonra Tuncay ağabey bana (pozisyonları iyi takip et gol atacaksın) dedi. Şener abinin sağ kanattan atağa kalktığını görünce pozisyonu takip ettim. Güzel bir orta geldi, bana da golü atmak kaldı" değerlendirmesini yaptı.

Şamil Çınaz da 3 puan için çıktıkları maçtan 90 dakika sonunda istedikleri sonuçla ayrıldıklarını belirtti.


-Kayserispor cephesi-

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, bu akşam Bursaspor karşısında yenilgiyi hak edecek bir oyun sergilemediklerini söyledi.

İki takımın da maç öncesi şiddetle puana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Prosinecki, şunları söyledi:

"Kaybetmeyi kesinlikle hak etmedik. İyi ve dirençli bir oyun göstermeye çalıştık. Pozisyonlar bulduk. Tabii ki Bursaspor da pozisyonlar üretti. Son dakikalarda çıkan hadiselerden dolayı oyuncumuz yerde yatarken oyun devam etti ve golü kalemizde gördük. 1-0'dan sonra oyun disiplininden uzaklaştığımız için ikinci golü de yedik. Artık bu maçı geride bırakmamız, hatalarımızdan gerekli dersleri çıkarmamız gerekiyor. Elimizde iyi, kaliteli bir oyuncu grubumuz var. Önümüzdeki maçlarda daha iyisini yapmak için çok çalışmamız gerekiyor."

Okay Yokuşlu da Bursapor'un bulduğu ilk golün ardından hakeme yöneldiklerini ve "pozisyonu görmedim" şeklinde bir yanıt aldıklarını öne sürerek, "Bursaspor oyuncusu maçı bırakmışken oyunun devam etmesi çileden çıkardı. Kırmızı kartların nedeni de bu. İyi giden maç bizim için kötü bitti" değerlendirmesinde bulundu.

Serena Fonseca, maçtan çok hakem hakkında konuşmak istediğini belirtti.

Bursaspor'un attığı golde hakemin ciddi hataları olduğunu öne süren Serena, "Hakemin son dakikalarda oyunu kesmesi, pozisyonları süzmesi gerekiyordu. Süzemedi ve maçı devam ettirdi. Ben bu akşamki maçta fair-play ihlali olduğunu düşünüyorum" dedi.