Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Politbüro üyesi Yu Zhengshen, Komünist Parti'nin önümüzdeki ay öngörülmedik ekonomik reformları değerlendireceğini söylerken, ülkedeki en üst düzey araştırma ajansı kırsal arazi sahipliği ve sosyal güvenlik uygulamalarında değişiklik önerisinde bulundu.

China News'in 26 Ekim'de yayınladığı haberine göre, Devlet Konseyi'nin altında bulunan Kalkınma Araştırması Merkezi aynı zamanda tüketimin artırılması için dışarıdan yatırımcı eklenmesi teklifinde bulundu. Yu'nun açıklamaları ise Xinhua Haber Ajansı tarafından verildi.

Credit  Suisse Group AG tekliflerin azimli ve beklentinin üzerinde olduğunu söylerken, Nomura Inc., hükümetin reformların uygulanmasındaki etkinliğinin izlenmesi gerektiğini ifade etti. Bloomberg anketine katılan analistler bu ay, toplantıdan çıkacak politikaların sert iniş ya da finansal kriz ihtimalini azaltacağını söyledi.

Yu açıklamalarına toplantının "geniş ve derin reformlara" konsantre olacağını söyleyerek devam ederken, "Reformların gücü ve derinliği daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde gerçekleştirilecek ve hem ekonominin hem de toplumun bütün alanlarında güçlü değişimler yaratacak" ifadelerini kullandı.

Ekonomik planların, muhtemelen Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulmasından bu yanaki en "hırslı" ekonomik inisiyatiflerin bir parçası olduğunu söyleyen Credit Suisse'in Hong Kong'taki ekonomistlerinden Dong Tao, şimdilik detayların olmadığını belirterek, "Etkileri, politika tasarımı ve yönetimine bağlı olacak" dedi.