Advertisement
HABERLER ABONE OL

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, Fed'in varlık alımında nasıl bir hamle yapacağına yönelik sinyaller verebilecek olan veriler öncesinde kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanma yaşadı.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde geçtiğimiz hafta yüzde 2.9 düşmesinin ardından dalgalı bir seyir izledi. ABD'de bu hafta veriler açıklanmaya hazırlanırken, sanayi üretim verilerinin Eylül ayında artış olduğunu göstermesi bekleniyor. Irak'ın ham petrol ihracatı geçtiğimiz ay 62.1 milyona kadar geriledi.

CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Bu hafta açıklanacak çok ekonomik veri var. Daha zayıf veri petrol piyasası için kötü haber olacak. 200 günlük hareket ortalaması olan 98.70 dolarda direnç, 95 dolara ise destek var" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı New York işlemlerinde 30 sent düşerek Singapur saatiyle 14:45'te 97.55 dolar oldu. Kontrat 25 Ekim'de yüzde 0.8 yükselerek 97.85 dolar oldu ve haftalık düşüşünü azalttı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 58 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 27 sent artışla Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 107.20 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolü ile WTI petrol arasındaki fiyat farkı 9.62 dolar olarak gerçekleşti.