Advertisement
HABERLER ABONE OL

Uluslararası Para Fonu'un (IMF) verilerine göre Meksika Eylül ayında üst üste 17. ay altın rezervlerini azaltırken, Rusya son bir yıldır ilk kez rezervlerini düşürme kararı aldı. Kazakistan ise üst üste 12. ay rezervlerini genişletti.

IMF verilerine göre Rusya'da rezervler 0.37 ton azalarak 1,015.1 tona geriledi. Kazakistan rezervlerini 2.52 ton genişletti ve 137.04 tona çıkardı.

Altın, Fed'in varlık alımlarını devam ettirme kararı aldığı Eylül ayında son 3 ayın ilk düşüşünü yaşarken, varlık alımlarının azaltılacağı söylentileri Ağustos ayında gelişen piyasa hisseleri ve bazı para birimlerinde kayıplara neden oldu. Külçe altın bu yıl yatırımcıların exchange-traded ürün varlıklarını azaltmasıyla beraber yüzde 19 kayıp yaşadı.

Morgan Stanley analisti Peter Richardson, "Alıcıların genelde gelişen piyasalar olduğunu ve gelişen piyasalarda son zamanlarda neler olduğunu göz önüne alırsak, bu alımlarda bir yavaşlamanın olması veya bankaların diğer nedenlerden dolayı bilançolarını yeniden şekillendirmek istemeleri çok şaşırtıcı değil. Bunu ETF'lerden gereçekleşen satışlarla birleştirdiğinizde son zamanlarda gördüğümüz fiyatlama paterni normal" yorumunu yaptı.

Spot altının ons fiyatı Singapur saatiyle 15:28'de 1,349.51 dolardan işlem görürken, geçtiğimiz ay yüzde 4.8 kayıp yaşadı.