Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya tahvilleri bu hafta yapılacak olan 10 yıl vadeli tahvil satışı öncesinde dört günlük yükselişi sonlandırırken, İtalya bugün 3 milyar euro kadar (4.14 milyar dolar) tahvil ihalesi yapacak.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizleri, Çarşamba günü yapılacak olan 4 milyar euroluk gösterge tahvil ihalesi öncesinde, Ağustos'taki en düşük seviyesine iki baz puan kadar yaklaştı. İtalya ise enflasyon bağlantılı 2023 vadeli tahvil satışının yanı sıra, 2.25 milyar euroya kadar sıfır kuponlu iki yıllık tahvil satmayı planlıyor. Credit Agricole Corporate & Investment Bank verilerine göre, İtalya ve İspanya tahvillerinin kupon ve itfa ödemeleri bu hafta toplamda 45 milyar euroyu buldu.

Credit Agricole sabit gelir stratejistlerinden Peter Chatwell, "Piyasa yeni arz için yer açıyor olabilir, fakat etkisi kısıtlı olmalı, kupon ve itfa akışı nedeniyle özellikle çevre tahvillerinde. Ay sonunda endeksin genişlemesine yönelik taleplerle Alman tahvilleri desteklenecek" yorumunu yaptı.

Almanya 10 yıl vadeli tahvil faizi büyük bir değişiklik yaşamayarak Londra saati ile 09:21'de yüzde 1.76 olurken, erken saatlerde yüzde 1.74'e kadar geriledi ve 13 Ağustos'tan bu yana en düşüğe dokundu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı ise 102.15 oldu.

İtalya 10 yıl vadeli tahvil faizi de büyük bir değişiklik yaşamayarak yüzde 4.23 olurken, aynı vadedeki İspanyol tahvil faizi bir baz puan gerileyerek yüzde 4.15 oldu.

İtalya en son 25 Eylül'de 2015 vadeli yüzde 1.623 faizle sıfır kuponlu tahvil satışı yaparken, 27 Ağustos'taki satışta faiz 1.871 olarak gerçekleşmişti.

Avusturya tahvil volatilitesi Euro Bölgesi piyasasında bugün en yüksek olarak görülürken, onu Finlandiya ve İrlanda tahvil volatiliteleri izledi.

Belçika bugün, 2018-2023 yılları vadeli tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

Bloomberg Dünya Tahvil Endeksi'ne göre, Almanya tahvilleri 25 Ekim itibarı ile bu yıl yüzde 1.4 gerilerken, İspanya tahvilleri yüzde 10 getiri sağladı, İtalya tahvilleri yüzde 6 yükseldi.