Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ziraat Bankası 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında farklı vadelerle toplam 700 milyon lira nominal tutarlı bonolar ihraç edecek.

Banka'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 30-31 Ekim ve 1 Kasım 2013 tarihlerinde, valör tarihi 5 Kasım 2013 olan 250 milyon lira nominal tutarlı 120 gün vadeli, 250 milyon nominal tutarlı 174 gün vadeli ve 200 milyon lira nominal tutarlı 353 gün vadeli bonolar ihraç edilecek. Fazla talep gelmesi durumunda toplam ihraç tutarı 1 milyar lira nominal tutara kadar artırılabilecek.

120 gün vadeli bononun ek getirisi benzer vadedeki devlet tahvillerin basit faizi üzerine yüzde 0,40, 174 gün vadeli bononun ek getirisi devlet tahvilinin basit faizi üzerine yüzde 0,5 ve 353 gün vadeli bononun ek getirisi de devlet tahvilinin basit faizi üzerine yüzde 0,6 oldu.

Bononun minimum satış tutarı kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda 100 lira nominal değerli olup, minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda 5 lira nominal değerde ve katları şeklinde olacak. Borsa İstanbul AŞ Borçalanma Araçları Piyasası'nda işlem görecek olan bonolar, ikincil piyasada da alınıp satılabilecek.

Yatırımcılar için alternatif yatırım aracı olarak tercih edilebilen bonolar; gelir vergisi stopaj oranlarının hazine bonosu ve devlet tahvili stopaj oranları ile eşit oranlara sahip olması (yüzde 10), benzer vadedeki mevduata göre vergi avantajı sağlaması, hazine bonosu ve devlet tahvilinin üzerine verilen ek getiri sayesinde müşterilerine daha yüksek getiri elde etme fırsatı sunuyor.

AA