Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri yükselerek S&P 500 Endeksi'nin rekoru genişletebileceği sinyalini verirken, yatırımcılar sanayi üretimi ve konut verilerini beklemeye koyuldu.

Dünyanın en büyük paket sevkiyat şirketi United Parcel Service Inc. 3. çeyrek kazançlarının tahminleri aşması üzerine değer kazandı. Apple Inc. bugün bilanço açıklamasından önce yükseliş kaydetti. Dendreon Corp. ise şirkete yakın kaynakların firmayı satın alacak birisini aradıklarını açıklamasıyla yüzde 11 tırmandı.

S&P 500 Endeksi Aralık ayı vadelileri yüzde 0.1 yükselerek Londra saatiyle 06:59'da 1,756 puan oldu. Hisseler geçtiğimiz hafta Amazon.com Inc. ve Microsoft Corp. gibi firmaların beklentileri aşmasıyla beraber üst üste 3. hafta tırmanış gerçekleştirdi. Dow Jones vadelileri 21 puan yükselerek 15,518 puan oldu.

Londra'da bulunan RMG Wealth Management LLP şef yatırım yetkilisi Stewart Richardson, "Fed'in en azından önümüzdeki yıl Mart'a kadar politika değiştireceğini tahmin etmiyoruz. Yatırımcıların da benzer tepkiler verdiğini göz önüne alırsak hisseler bir kaç ay daha yükselmeye ve volatilite düşmeye devam eder" yorumunu yaptı.