Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yavaş büyümeye işaret eden verilerin Fed'in tahvil alımlarını devam ettireceği spekülasyonlarını artırması ve Pfizer Inc.'ten Xylem Inc.'e şirketlerin beklentinin üzerinde kazanç açıklaması üzerine New York Borsası yükseldi; gösterge endeksler rekor düzeylere tırmandı.

Dünyanın en büyük ilaç üreticisi Pfizer, şirketin maliyetleri azaltması ve ilaç satışlarını artırması üzerine yüzde 1.7 tırmandı. Sandy kasırgasın sel basan New York'taki tünelleri temizleyen boruların sahibi olan su şirketi Xylem, yıllık kazanç tahminlerini yükseltmesinin ardından yüzde 12 primlendi. International Business Machines Corp., şirketin hisse geri alım fonuna 15 milyar dolarlık ekleme yapmasının ardından yüzde 2.7 değerlendi.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.6 kazançla 3. gününde de artış kaydetti ve 1,771.95 puana çıktı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.7 yükselerek 15,639.35 puana tırmandı ve 18 Eylül'de kaydettiği tüm zamanların en yükseğinin üzerine çıktı. Amerikan borsalarında 6 milyar hisse el değiştirdi ve işlem hacmi 3 aylık ortalamaya paralel oldu.

Fed'in "iyi haber, kötü haber; kötü haber, iyi senaryodur" algısını yarattığını ileri süren Huntington Asset Advisors'ın yatırım genel müdürü Randy Bateman, Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını devam ettirmesinin beklendiğini, piyasanın da bunu olumlu karşılayacağını söyledi.