SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Amerika'nın en büyük otomobil üreticisi General Motors'un 3. çeyrek kârı, yeniden tasarlanan büyük kamyonetlerin desteğiyle Kuzey Amerika'daki kazançlarının, uluslararası düzeydeki zararına karşı tampon oluşturmasıyla beklentinin üzerinde geldi.

Detroit'teki GM'in tek seferlik kalemler hariç kârı hisse başına 96 cent ile, Bloomberg anketine katılan 13 analistin ortalama beklentisi olan 94 centin üzerinde oldu. GM'in bir yıl öncesinin aynı dönemindeki kârı hisse başına 93 centti. GM gibi 2009'da hükümet tarafından finanse edilen iflas sayesinde yeniden yapılandırılan Chrysler Group LLC de 9. çeyreğinde de kâr elde etti.

Chevrolet Silverado pikaplarını da kapsayan ABD'de pazara sunulan yeni otomobil ve kamyonetler ile Çin'deki Buicks model araçların satışındaki artış, şirketin cirosunu 37.6 milyar dolardan 39 milyar dolara çıkardı. GM'in cirosu, 39.4 milyar dolar beklentisinin altında kaldı. Kuzey Amerika'daki faiz ve vergilerden önceki kazançlar 2012'nin aynı dönemindeki 1.72 milyar dolardan 2.19 milyar dolara yükseldi.

Şirketin CEO'su Dan Akerson, Kuzey Amerika'daki marjların geliştirilmesyle 3. çeyrekte kazanç elde ettiklerini söyledi.

Şirketin ülke genelindeki net geliri 3. çeyrekte 2012'deki 1.8 milyar dolardan 1.72 milyar dolara geriledi.

Advertisement