Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Safranbolu ilçesindeki İncekaya Kanyonu üzerine yapılan 11 metre uzunluğundaki cam terası 9 ayda yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi evleriyle ünlü ilçede 1 yıl önce 80 metre derinliğindeki İncekaya Kanyonu üzerine yapılan, tek benzeri ABD'nin Arizona eyaletinde olan, 75 ton yüke dayanıklı cam teras yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, yerli imkanlar kullanılarak kısa sürede yaptıkları terasın ülkenin prestij projelerinden olduğunu, tek benzerinin ABD'nin Arizona eyaletinde bulunduğunu söyledi.

Açıldığı günden itibaren terasın ziyaretçi akınına uğradığını anlatan Küçük, şöyle konuştu.

"İlçemiz tarihi yapıları ve onları korumadaki başarısıyla ün yapmış. Safranbolu, sadece bu yönüyle biliniyor ancak eşi benzeri olmayan doğal güzelliklere sahip. Ülkemizin 4. büyük mağarası bu ilçemizde ve turizme açık. Kanyonları ile göz kamaştırıyor. Bu kanyonlardan birisi da İncekaya Kanyonu. Bu kanyonumuzda tarihi su kemerimiz bulunuyor. Şimdi camdan yapılan terasımız buna eklendi. Kanyon içine mağara kafeler yapılacak. Bu alan bir turizm merkezi haline geldi.

Tarihi dokunun yanında doğal güzelliklerimizi de turizme kazandırmamızın meyvelerini topluyoruz."

Küçük, bu yıl ocak-eylül döneminde kanyona gelen yaklaşık 100 bin ziyaretçinin cam terasa basmanın verdiği adrenalini doyasıya yaşadıklarını, bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektiklerini sözlerine ekledi.