Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Resmi imalat verisinin beklentinin üzerinde gelmesinin ardından Çin'de enerji hisselerinin değerlenmesi; tüketici ve teknoloji hisseleri ise değer kaybetmesiyle, Şanghay Bileşik Endeksi yatay seyretti.

Süt ve süt ürünleri üreticisi Inner Mongolia Yili Industrial Group Co., kâr büyümesinin beklentinin altında kalmasıyla, 2. gününde de yüzde 5'in üzerinde düşüş kaydetti. Çin'in en büyük elektronik perakendecisi Suning Commerce Group Co. yüzde 8.2 değer kaybetti. Neusoft Corp., teknoloji hisselerindeki düşüşü devam ettirdi. China Oilfield Services Ltd. yüzde 4 primlendi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 düşüşle 2,140.11 puana gerilerken, ChiNext küçük ölçekli şirketler endeksi yüzde 1.9 kayıpla, bu yılki rallisini yüzde 70'e indirdi. Çin'de imalat PMI verisi Ekim'de 51.1 puandan 51.4 puana çıktı ve 51.1 puan beklentisini aştı. China Securities Journal, Komünist Parti'nin önümüzdeki haftaki toplantısında sonra Çin'in devlet denetimindeki şirketlerdeki reformları artırabileceğini uazdo.

Küçük ölçekli şirketler gibi bu yıl çok yükselen hisselerde kâr realizasyonlarının olduğunu belirten West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, bazı yatırımcıların, genel kuruldan önce piyasadan çıkış yaptığını söyledi.