Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'da 5 yıllık tahvil faizleri Ekim ayında imalatın genişlediğini gösteren veriler üzerine 3 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri ise Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyenin 4 baz puan kadar yakınına gelirken, Avrupa Merkez Bankası yetkilileri bu hafta politika toplantısında bir araya geliyor. Euro Bölgesi hükümet tahvilleri geçtiğimiz hafta yavaşlayan enflasyonun AMB tarafından faiz düşüşüne yol açacağı spekülasyonlarıyla ralli gerçekleştirmişti.

Credit Agricole Corporate & Investment Bank Avrupa faiz oranı strateji direktörü Luca Jellinek, "Her ne kadar bölgede gelişim sinyalleri olsa da son zamanlardaki veriler yine de zayıf. Bu ve tüketici fiyatlarındaki gerileme AMB'nin bu hafta faiz kesintisine gitme ihtimalini artırıyor. Bu çevre ülkeler için özellikle kısa vadeli tahviller adına olumlu haber olmalı" yorumunu yaptı.

İspanya'da 5 yıllık tahvil faizleri 1 baz puan gerileyerek Londra saatiyle 09:31'de yüzde 2.70 oldu. Gün içerisinde yüzde 2.68'i gören faizler Mart 2010'dan bu yana en düşük seviyeye dokundu. Ekim 2018 vadeli yüzde 3.75'lik tahvilin fiyatı 0.055 yükselerek 104.845 oldu. 10 yıllık gösterge tahvil faizleri ise çok değişmeyerek yüzde 3.98 seviyelerinde seyretti.

İspanya'da satın alım yöneticileriyle gerçekleştirilen bir endeks imalat sanayiinin Eylül ayında 50.7'den 50.9'a yükseldiğini gösterdi. Euro Bölgesi göstergesi ise 51.3 olarak Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanlarıyla paralel gerçekleşti.