Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, bankalara verilen cezaların yüzde 25 erken ödeme indirimi çerçevesinde bugün itibariyle tahsilatının tamamının yapıldığını bildirdi.

Kaldırımcı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde kurumuna ilişkin soruları yanıtladı.

Rekabet Kurumu'ndaki başkan yardımcılarının mevzuata uygun bir şekilde atanmadığına yönelik eleştileri değerlendiren Kaldırımcı, atamaların Kurul kararı ve oybirliği ile yapıldığını, kendisinin bu konuda bir tasarrufunun olmadığını söyledi.

Kaldırımcı, THY'nin uyguladığı fiyat politikasına ilişkin olarak da bu konuda kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini belirterek, uluslararası uygulamalar ve rekabet hukuku çerçevesinde değerlendirme yaptıklarını anlattı.

Zorunlu trafik sigortası konusunda da şikayetlerin olduğunu ifade eden Kaldırımcı, buna ilişkin inceleme başlattıklarını ancak sigorta şirketlerinin birlikte hareket ettiklerine yönelik bir tespit yapılamadığını bildirdi.

"Rekabet Kurulu'nun bankalara verdiği cezanın tahsilatı ne oldu?" şeklindeki soruyu da yanıtlayan Kaldırımcı, bugün itibariyle yüzde 25'i erken ödeme indirimi çerçevesinde tahsilatın tamamının yapıldığını bildirdi.

Bu arada, Rekabet Kurumu yetkilileri, bankalardan yapılan tahsilatın Ağustos ayında gerçekleştirildiğini ve tutarın erken ödeme indirimi çerçevesinde toplam 837 milyon 718 bin lira olduğunu kaydettiler.

Rekabet Kurulu, 12 banka hakkında başlattığı soruşturmada mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetleri alanında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu'nun ihlal edildiğini belirlemiş ve 12 bankaya toplamda 1.1 milyar lira ceza kesmişti.