GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Filipinler'i vuran Haiyan tayfununda hayatını kaybedenlerin sayısının bin 774'e yükseldiği açıklandı.

Filipinler Haber Ajansı'nın (PNA) bildirdiğine göre, Ulusal Afet Yönetimi Birimi, ülkeyi etkisi altına alan tayfunda ölenlerin sayısının 942'den bin 774'e çıktığını açıkladı.

Tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan ülkede, arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor. Ölü sayısının 10 bine ulaşabileceğine ilişkin Filipinler'deki iki eyalet yetkilisince dün yapılan açıklamalar gözönüne alındığında, can kaybının yapılan resmi açıklamalarda belirtilenin çok üzerinde olabileceği ifade ediliyor.

Gözlemciler, ülkedeki ulaşım ve iletişim hatlarının tayfun yüzünden sekteye uğraması nedeniyle ölü sayısının belirlenmesi ve yardım malzemelerinin dağıtımında güçlükler yaşandığına dikkati çekiyor.

Filipinler'in iç kesimini 8 Kasım'da vuran tayfun nedeniyle bölgede ağır hasar meydana geldiğine işaret eden gözlemciler, enkazın yolları kapattığını ve çürümeye başlayan cesetlerin çıkarılmasını engellediğini belirtiyor.

Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, ülkede Yolanda, dünyada ise Haiyan olarak adlandırılan tayfundan en çok etkilenen bölgelerde afet durumu ilan etmişti.

Vietnam'ın kuzeyinde de etkili olan Haiyan tayfunu nedeniyle bu ülkede de 13 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Advertisement