Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:54'te güncellendi)

ABD hisseleri, Janet Yellen'ın Fed'in teşviklerine devam edeceği iyimserliği ile yükselirken, gösterge endeksler zirve rekorunu genişletiyor.

PulteGroup Inc., inşaat firmalarındaki artış ile yüzde 4.4 değer kazandı. Office Depot Inc., Bank of America Corp.'un yatırımcılara şirket hisselerini alma tavsiyesinde bulunması ile yüzde 3.9 yükseldi. Cisco Systems Inc. kâr beklentilerinin analistler tarafından düşük bulunmasıyla yüzde 12 düştü. Kohl's Corp ise tahminleri kısmasıyla yüzde 6.7 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 13:44'te 1,788.32 puan oldu. Dow Jones endeksi 45.31 puan, yani yüzde 0.3 artışla 15,866.94 puana yükseldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 14 üzerinde seyretti.

EverBank Wealth Management kıdemli piyasa stratejisti Chris Gaffney, "Bugün piyasadaki hareketliliğin kaynağı Yellen'ın yorumları. Yellen aşırı şekilde güvercin göründü ve Fed'in uyguladığı tahvil alımlarının azaltılmasına hazır olduğuna dair herhangi bir işaret vermedi" dedi.

Merkez bankasının bir sonraki başkanlığı için aday olan Yellen, yaptığı konuşmada ekonomi ve işgücü piyasasının gerçek potansiyelinin altında performans gösterdiğini belirtti ve parasal genişlemenin azalmasından önce bunların gelişme göstermesi gerektiğini dile getirdi.

(21:54'te güncellendi)