Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:17'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcıların ABD'den gelen sanayi verilerini değerlendirmesiyle yükselirken, Stoxx Europe 600 Endeksi üst üste altıncı haftalık kazancı kaydetti.

Vivendi SA beklenenden daha iyi kâr verisi açıklamasının ardından yüzde 2.8 yükseldi. Publicis Groupe SA yüzde 1.6 tırmanırken, Julius Baer Group Ltd. yüzde 1 değer kaybetti. Safran SA ise yüzde 3.9 geriledi.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek haftanın son işlem gününü 323 puandan kapatırken, yükselen üç hisseye karşılık iki hisse değer kaybetti. Gösterge endeks dün Janet Yellen'in ABD ekonomik toparlanmasını desteklemek için parasal genişlemenin yakın zamanda sonlandırılmayacağına dair çalışacağını açıklamasının ardından neredeyse bir ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Mitsubishi UFJ Asset Management hisse direktörü Michael Morris, "Piyasalar iyi dayandı ve yatırımcılar da iyimser. Bir çok yatırımcı piyasaların doğru değerinde olduğunu söylüyor ama insanların paralarını hisselerden hangi noktada çekeceğini bilemiyorsunuz. Yellen'in yöneteceği Fed'in odaklanacağı şey ABD ekonomisi olacaktır. Bu da demek oluyor ki varlık alımlarının azaltılmasının erken olması düşük bir ihtimal" yorumunu yaptı.

Avrupa gösterge endeksi, Fed'in tahvil alım hızını sürdürmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranını rekor düşük seviyeye indirmesi ile, bu hafta genelinde yüzde 0.1 yükselirken, üst üste altıncı haftalık kazanç ile son 15 ayın en uzun haftalık kazanç periyodunu kaydetti.

(19:17'de güncellendi)