Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların ekonominin gücünü değerlendirmek için bu hafta açıklanacak olan imalat sanayii, perakende satışlar ve tüketici fiyatları verilerini beklemesiyle yükselerek, hisselerin altı haftalık kazançları genişleteceği sinyalini verdi.

Boeing Co., Dubai Air Show'un ilk gününde rekor sayıda uçak siparişi almasıyla New York ilk işlemlerde yüzde 3 yükseldi. ConAgra Foods Inc. ve Archer-Daniels-Midland Co., Almanya işlemlerinde gerilediler. Nvidia Corp. ise Morgan Stanley tarafından "sat" tavsiyesi verilmesiyle yüzde 1.9 geriledi.

Standard & Poor's 500 Aralık vadeli endeksi yüzde 0.2 tırmanarak New York saati ile 07:28'de 1,796.8 puan oldu. Hisseler geçtiğimiz hafta Fed başkan adayı Janet Yellen'ın teşvikleri sürdüreceği işaretleri vermesiyle yükselişini üst üste altıncı haftaya taşımıştı. Dow Jones vadeli kontratları ise 56 puan, yani yüzde 0.4 artışla 15,969 puanda.

Paris'te bulunan Montaigne Capital, yöneticilerinden Arnaud Scarpaci, "Bence bu boğa trendinde kâr alımı için biraz daha yer var. Yıl sonuna doğru yaklaştıkça gelecek yılın başındaki borç tavanı görüşmeleriyle volatilitenin artacağını düşünüyorum" dedi.

ABD'de Ekim ayı perakende satışlar ve tüketici fiyatları verileri 20 Kasım'da açıklanacak. Yatırımcılar ayrıca Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yine aynı gün yayınlanacak olan 29-30 Ekim tarihli toplantısının tutanaklarını da merkez bankasının para politikası tartışmalarından ipuçları elde etmek amacıyla dikkatle inceleyecekler. Bir sonraki gün ise Markit Economics, ABD imalat sanayii aktivitesi öncü göstergeleri açıklayacak.