Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:06'da güncellendi)

ABD hisseleri kayıp ve kazanç arasında dalgalı bir seyir izlerken, bir Fed yetkilisinin para politikasının genişlemeci olmaya devam edeceğini söyledi. Dow Jones endeksi 16,000 puana, S&P 500 ise 1,800 puana ilk defa ulaştı.

Boeing Co., Dubai Air Show'un ilk gününde rekor sayıda uçak siparişi almasıyla yüzde 1.8 yükseldi. Tyson Foods Inc., analist beklentilerinin üzerinde gelir açıklaması ile yüzde 1.5 değer kazandı. Microsoft Corp. ise Bank of America Corp. tarafından not görünümünün düşürülmesiyle yüzde 1.4 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek, New York saati ile 14:51'de 1,796.19 puan olurken, erken saatlerde yüzde 0.2'ye varan artış yaşadı. Dow Jones endeksi ise 39.79 puan, yani yüzde 0.3 artışla 16,001.49 puana yükseldi.

Sequent Asset Management şef yatırım yetkilisi Tim Hartzell, "Yeni zirve rekorları kırmaya devam ettikçe, yeni bir bölgeye geçiş yapıyoruz ve durumlar giderek incelmeye devam ediyor. Herkes Yellen'ı takip ediyor ve teşviklerin devam edeceği, hatta belki de fazlalaştırılabileceği düşüncesiyle rahat hissediyor" dedi.

New York Fed Başkanı William C. Dudley, ABD ekonomisinin güç kazandığına dair umutlarının giderek yükseldiğini söylerken, merkez bankasının para politikasının uzun bir süre daha genişlemeci olacağı yorumunu yaptı. ABD hisseleri geçtiğimiz altı hafta boyunca yükselirken, Janet Yellen'ın teşviklere devam edeceği işaretleriyle zirve rekorunu kırdı.

(22:06'da güncellendi)