Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar, teşviklerin devamına ilişkin sinyalleri görmeyi beklediği Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin konuşmasını beklerken, Best Buy ve Campbell Soup Co.'nun hayal kırıklığına uğratan tahminlerinin ardından New York Borsası düştü.

Best Buy, tatil sezonunda rakiplerinin indirimlerinin hızına ayak uydurmak için çalışacağını söyleyerek 4. çeyrek kârlılığına zarar vermesinin ardından yüzde 11 ile neredeyse 1 yılın en büyük düşüşünü kaydetti. Campbell Soup, kâr tahminini indirmesi sonrasında yüzde 6.2 değer kaybetti. Home Depot Inc., artan konut fiyatlarının konut sahiplerini, onarım için harcama yapmaya itmesiyle kazanç tahminlerini yükseltmesi sonrasında yüzde 0.9 değer kazandı. Tyson Foods Inc., satışlarının analistlerin beklentisinin üzerinde olmasıyla yüzde 4.6 primlenderek kazançlarını 6. gününe genişletti.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 1,787.87 puana geriledi. Endeks önceki gün ilk kez 1,800 puanın üzerini test etti. Dow Jones Endeksi yüzde 0.1'in altında kazançla 15,967.03 puana çıktı. Amerikan borsalarında 5.8 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi yüzde 3'ün altında seyretti.

Ekonominin kötü durumda olmadığını ve Fed'in de piyasaya karşı agresif ve çok arkadaşça olmayı sürdürdüğünü söyleyen RW Baird&Co.'nun baş yatırım stratejisti Bruce Bittles, "uzun bir koşudan geçtik. Piyasanın Aralık'ta yıl sonu rallisinin öncesinde bir süre kenarlara gidebileceğini düşünüyorum" dedi.

S&P 500 Endeksi bu yıl yüzde 25 ile 2003'ten bu yana en büyük kazancını kaydetmeye hazırlanıyor.