Advertisement
HABERLER ABONE OL

(16:58'de güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), ABD'de petrol stoklarının yükseldiği söylentileri ve İran'ın nükleer programıyla ilgili konuşmaların devam etmesiyle arz endişelerinin azalması sonrasında beş ayın en düşüğüne yakın seviyelerden işlem görüyor.

Petrol vadelileri, Energy Information Administration (EIA) verilerinde 1 milyon varillik artış beklenmesi ile New York işlemlerinde büyük bir değişiklik yaşamadı. Hükümet verilerine göre petrol arzı üretimdeki artışla 388.1 milyon varile yükseldi. Dünya güçleri ve İran, bugün Cenevre'de nükleer program ile ilgili görüşmelere başlayacaklar.

Londra merkezli CMC Markets Plc. analistlerinden Michael Hewson, "WTI'da bugün, beş ayın en düşüğünde olmasıyla stok verisi öncesinde açık pozisyonların kapatıldığını gördük. Stokların beklenenden düşük gelebileceği gibi bir his var, fakat genel görünüm arzın yüksek olduğu" dedi.  

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 20 sent artarak Londra saati ile 13:39'da 93.54 dolar oldu. Daha aktif işlem gören Ocak vadeli kontratlar ise 23 sent yükselerek 94.12 dolardan işlem gördü. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 41 aşağısında seyretti.

Ocak vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 41 sente varan artışlarla ICE Futures Europe Borsasında 106.51 dolar oldu. Brent petrol ile WTI petrol arasındaki fiyat farkı 12.66 dolar olarak gerçekleşirken, dün 13.03 dolar olan bu fark kapanış rakamları göz önüne alındığında bir haftanın en dar seviyesi olarak gerçekleşmişti.

(16:58'de güncellendi)