Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:23'te güncellendi)

Avrupa hisseleri bugün açıklanan verilerin Almanya'da iş güveninin Nisan 2012'den bu yana en yüksek seviyeye çıktığını göstermesi ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin açıklamaları ile yükseldi.

Daily Mail & General Trust Plc, Barclays Plc'nin tavsiyeyi yükseltmesi ile yüzde 3.5 değer kazandı. Whitbread Plc ise JPMorgan Chase & Co. tarafından notunun yükseltilmesiyle yüzde 3 tırmandı. Rhoen-Klinikum AG ise yüzde 3.3 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek günü 322.77 puanda tamamlarken, yükselen 3 hisseye karşılık iki hisse geriledi. Gösterge endeks bu hafta içinde Fed'in varlık alımlarını azaltacağı sinyalleriyle de beraber yüzde 0.1'in altında düşüş yaşadı. Opsiyon fiyatları ile belirlenen Euro Bölgesi hisselerinin volatilitesi ise Ocak ayından bu yana en düşük seviyede.

Raiffeisen Capital Management hisse departmanı şefi Herbert Perus, "Piyasada yatay bir çizgi görüyoruz. Yatırımcılar bu çizginin ne yöne gideceğini bekliyor. Bu nedenle işlem hacminin oldukça düşük olduğunu gördük, yatırımcılar bekleme sürecinde" dedi.

Almanya'da Ifo enstitüsü tarafından açıklanan iş güven endeksi 107.4'ten 109.3'e yükseldi. Bu rakam ekonomistlerin beklentisi olan 107.7'yi geçti.

(19:23'te güncellendi)