Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:11'de güncellendi)

Gelişen piyasalar endeksi, Asya'da teknoloji ve finansal şirketlerin tırmanmasıyla yükseldi. Çek Cumhuriyeti hisseleri Avrupa'da toparlanma sinyalleri ile yönünü yukarı çevirirken, Tayland hisseleri de düşüşün dördüncü gününde.

Ping An Insurance Co. yüzde 3 yükselerek bu haftaki rallisini yüzde 15'e taşırken, HSBC Holdings Plc şirket hisselerine yönelik "al" tavsiyesi verdi. Acer Inc., kurucu Stan Shih'in şirkete başkan olarak geri dönmesi ile son iki ayın en büyük sıçramasını kaydetti. Çek hisseleri ise Almanya'da iş dünyası güveninin beklenenden daha fazla yükseldiğini gösteren veri sonrasında üç günlük düşüşe son vererek yükseldi. Tayland SET endeksi, siyasi huzursuzluğun ekonomik büyümeye zarar vereceği endişesiyle iki aydan uzun bir sürenin en düşüğüne gerilerken, Brezilya Ibovespa endeksi yüzde 0.7 kayıp yaşadı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla Londra saati ile 12:05'te 1,004.62 puana çıktı. Endeks bu hafta yüzde 0.1'in altında yükseldi. Hong Kong'taki Çinli hisse endeksi, hükümetin 1990'dan bu yanaki en büyük ekonomik reform paketini açıklamasının ardından 2 yılın en büyük haftalık kazancını kaydetmeye hazırlanıyor. Gelişmekte olan hisseler dün Fed'in tahvil alımlarını yakın zamanda azaltabileceğinin sinyalini vermesiyle düştü.

Çin'in reformlarının, dünya ekonomisindeki büyüme için uzun vadeli olarak tampon görevi gördüğünü dile getiren IDBI Federal Life Insurance Co.'nun yatırım genel müdürü Aneesh Srivastava, kısa vadede gelişen piyasaların yönünün, tahvil alımlarının azaltımına göre belli olacağını söyleyerek, "İyi olan, tahvil alımlarının azaltımının önşartının ekonomik büyüme olması" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde değer kaybeden her 5 hisseye karşılık 7 hisse değerlendi. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1 yükselerek, bu haftaki kazançlarını yüzde 7'ye genişletirken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 düştü.

(16:11'de güncellendi)