Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bankacılar ve Frankfurt'taki regülatörleriyle yapılan bir ankette büyümeye çelme takan ve işsizliğin rekor seviyelere çıkmasına neden olan borç krizinden toparlanmaya çalışan Avrupa'ya yönelik en büyük tehditin Fransa ekonomisi olduğu fikri ortaya çıktı.

Bugün gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 61'i Fransız ekonomisine yönelik görünümün İtalya, İspanya ve Almanya ekonomileriyle karşılaştırıldığında daha endişe verici olduğu görüşünde birleşti.

Institute of International Finance CEO'su Timothy Adams, Fransa'nın "aşırı derecede" liderliğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Bruegel ekonomisti ve kıdemli araştırmacısı Andre Sapir ise "Fransa'da rekabetin olmaması kimseyi endişelendirmiyor" açıklamasını yaptı.

Euro Bölgesi'nde toparlanma 3. çeyrekte neredeyse durma noktasına gelirken, Fransa ekonomisi beklenmedik bir daralma gösterdi, Alman ekonomisi ise yavaşladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yatırımları yeniden canlandıracak reformları gerçekleştirmekte zorlanırken, ülkedeki vergi oranı dünyanın en yüksek oranlarından birisi.

Commerzbank AG CEO'su Martin Blessing, aynı panelde "Fransa'da bence en azından bir şeyler yapılması gerektiği gittikçe daha çok kabul görüyor" yorumunu yaptı.

Almanya'nın bankacılık başkenti Frankfurt'ta düzenlenen en büyük finansal konferans olan Euro Finance Week'in son gününde yüzlerce bankacı, regülatör, yönetici ve politikacı bir araya geldiler.