Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası, aracı kurumlar, tren üreticileri ve savunma sektörü ile bağlantılı şirketlerin öncülüğünde 5 gündür ilk kez kazanç sağladı.

Sinolink Securities Co. ve Sealand Securities Co., merkez bankası yöneticisinin Çin'in zamanında hisselerdeki yabancı yatırım kısıtlamalarını kaldıracağını söylemesi sonrasında yüzde 6'nın üzerinde değer kazandı. Guangzhou Hi-Target Navigation Tech Co., Çin'in hava savunma sahasındaki anlaşmazlıkların, askeri harcamaların artmasına neden olacağı spekülasyonunun etkisiyle yüzde 10 ile günlük limitinin tamamı oranda primlendi. Tren üreticileri China CNR Corp. ve CSR Corp., Xinhua Haber Ajansı'nın, Çin'in Macaristan ve Sırbistan'ı birbirine bağlayan demiryolunun inşaatını üstleneceği haberinin ardından en az yüzde 2.2 değerlendi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.9 kazançla 2,201.59 puana çıktı. Endeks sabah seansının son yarım saatinde, Jingxi Investment Management Co.'nun, finansal reformların, aracı kurum sektörünü destekleyeceği spekülasyonunun tetiklediğini söylediği ralli üzerine yüzde 1.1 tırmandı.

Jingxi Investment Management Co.'nun yatırım genel müdürü Wang Zheng, reformlar ve aracı kurum sektörü içinde uzanan yeniliklere dair olumlu beklentilerin olduğunu söyledi.

CSI 300 Endeksi yüzde 1.1 kazançla 2,414.69 puana çıktı. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.8 tırmandı. Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 0.8 yukarıda kapandı.

Şanghay Endeksi bu ay hükümetin 1990'lardan bu yanaki en büyük reform paketini açıklamasıyla yüzde 2.6 yükseldi. Politikaların tonunu belirleyen Central Work Economic Conference'ın önümüzdeki hafta başlayacak ve Wang, "yatırımcıların bu toplantıdan iyi politikalar çıkmasını beklediğini" aktardı.