Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:32'de güncellendi)

 

Gelişen piyasalar endeksi, Çin Borsasındaki ralli ve Tayland'ın sürpriz faiz indiriminin etkisiyle yükselirken, Endonezya rupisi ve Rus rublesi 4 yılın en düşüğüne geriledi.

Sinolink Securities Co. ve Sealand Securities Co. yüzde 7'nin üzerinde değer kazandı. Tayland'ın SET Endeksi 3 haftanın en büyük sıçramasını yaparak, erken saatlerdeki kazançlarını genişletti. Mol Nyrt yüzde 1.5 artışla Macaristan borsasındaki yükselişe öncülük etti. Endonezya rupisi, dolar karşısında yüzde 1 zayıflarken, Rus rublesi, dolar ve eurodan oluşan msepet kura karşı yüzde 0.3 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,008.01 puana geriledi. Şanghay Bileşik Endeksi, sabah seansının son yarım saatinde, Jingxi Investment Management Co.'nun, finansal reformların, aracı kurum sektörünü destekleyeceği spekülasyonunun tetiklediğini söylediği ralli üzerine yüzde 1.1 tırmandı. Tayland bugün politika faizlerini gözden geçiriyor. ABD'de bugün açıklanacak işsizlik başvurularının 2 ayın en düşüğünden yükseldiği tahmin ediliyor.

Finansal reformların, Çin ekonomisi için uzun vadeli istikrar anlamına gelebileceğini söyleyen Metropolitan Bank&Trust Co.'nun yatırım genel müdürü Allan Yu, ABD'den gelen zayıf verilerin, teşviklerin azaltımının daha başlamayacağı beklentisini destekleyeceğini belirtti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 4.5 düştü ve 12 aylık tahmini kazançların 10.5 katından değerleniyor. Gelişmiş ülkeler endeksi MSCI Dünya Endeksi ise bu yıl yüzde 21 tırmanıyor ve 14.5 katından fiyatlanıyor.

(11:32'de güncellendi)