Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:17'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Euro Bölgesi'nde işsizliğin rekor yüksekten gerilediğini gösteren verilerin ardından büyük bir değişiklik yaşamayarak üst üste üçüncü aylık kazancı tamamladı.

Finlandiyalı Kesko Oyj yüzde 8.8 ralli yaptı. İtalya'nın üçüncü en büyük bankası Banca Monte dei Paschi di Siena SpA hisseleri, yeniden yapılandırma planına göre giderleri azaltıp varlıklarını arttırmayı hedeflemesiyle yüzde 1.5 yükseldi. İnşaat ekipmanları kiralayan Speedy Hire Plc hisseleri 2009'dan beri en büyük düşüşünü yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az düşerek haftanın son gününü 325.36 puandan tamamladı. Gösterge endeks Kasım'da yüzde 0.9 artarak, kazancı üçüncü aya taşırken, bu yıl genelinde ise yüzde 16 ralli yapmış durumda. Endeks haftalık bazda ise yüzde 0.7 yukarıda.

"ABD'deki bugünkü kısa işlem günü ve dünkü Şükran günü tatiliyle birlikte işlem hacmi düşük ve piyasalarda gelecek haftadan önce büyük hareketlenmeler olmayacak," diyen Zurich'teki Umblin AG'nin yetkilisi Patrick Kraehenbuehl, "Yatırımcıların ekonomik verileri göz önünde tutmalarıyla ve birçoğunun yıl sonu rallisi beklentileriyle, piyasalarda güven hala iyimser," diye ekledi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Stoxx 600'de işlem gören şirketlerin işlem hacimleri son 30 gün ortalamasının yüzde 14 altındaydı.

(19:17'de güncellendi)