Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:48'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin finansal piyasalardaki gelişmelerin ve düşük yerel taleplerin, Euro Bölgesi ekonomisine zarar verebileceğini söylemesi ile gerileyerek, beş aydan uzun bir sürenin en uzun kayıp periyodunu gerçekleştirdi.

FLSmidth & Co. A/S kâr marjı tahminlerini düşürmesinden sonra yüzde 1.9 geriledi. Vienna Insurance Group AG hissesi, ismini açıklamak istemeyen bir yatırımcının 2.29 milyonluk hisseyi satışa çıkarmasıyla yüzde 5.2 azaldı. AZ Electronic Materials SA, Merck KGaA'nın şirketi 1.6 milyar sterlin (2.6 milyar dolar) karşılığında satın alacağını söylemesi ile halka arz edildiği Ekim 2010'dan bu yana en büyük tırmanışı kaydetti. Merck ise yüzde 4.9 ilerledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 gerileyerek 314.41 puandan günü tamamladı. Gösterge endeks, bu sene dünya genelindeki merkez bankalarının faiz oranlarını uzun bir süre düşük tutacaklarını belirtmeleriyle yüzde 12 artış gösterdi.

Cenevre'de bulunan Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Yatırımcılar merkez bankası politikalarıyla ilgili daha net bir şeylere sahip olmadıkça ve ABD ekonomik verilerinden Fed'in tahvil alımları ne zaman azaltacağına dair daha fazla ipucu görmedikçe, çok fazla risk almayacaklardır. Piyasada biraz tedirginlik ve bununla birlikte gelen daha fazla volatilite var ve yıl sonuna geliniyor olmasıyla yatırımcılar gelecekte onları neler beklediğini düşünüyor" dedi.

ABD'den gelen özel sektör istihdamındaki tahminlerin üzerindeki artış haberinin Fed'in tahvil alımını beklenenden daha erken azaltabileceği spekülasyonlarıyla, dün Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 düşüş kaydetti.

(19:48'de güncellendi)