Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Endonezya merkez bankasının sıkı para poliitkasını devam ettireceğini söylemesinin ardından ve yatırımcıların ABD'nin teşviklerinin görünümünü değerlendirirken gelişen piyasa hisseleri, Endonezya bankalarının öncülüğünde düştü. Güney Afrika randı zayıflarken, Hint rupisi değer kazandı.

PT Bank Rakyat Indonesia ve PT Bank Central Asia, daha çok faiz artışı olacağı endişesiyle en az yüzde 1 düştü. Discovery Holdings Ltd., bir bankanın hissesini bir müşteriye satmasının ardından 2 ayın en düşüğüne geriledi. Rand yüzde 0.7 zayıfladı. Ülkenin muhalefet partisinin 5 eyalet seçimlerinin 4'ünü kazanacağına işaret eden seçim anketi sonuçları üzerine ICICI Bank Ltd., Hindistan Borsası'nı yüzde 1.3 yukarı taşıdı ve Hint rupisi de yüzde 0.5 değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 17:30'da büyük değişiklik göstermedi ve 995.36 puanda seyretti. Endeks 14 Kasım'dan bu yana en düşük kapanışına hazırlanıyor. Endonezya Merkez Bankası Başkan yardımcısı Mirza Adityaswara, Endonezya rupisinin değerinin altında seyrettiğini ve bankanın, yatırımcıların güvenini korumak için sıkı politika duruşunu devam ettireceğini söyledi. ABD'de özel sektör istihdamı beklentinin üzerinde arttı.

Kilit kişilerin tahvil alımlarının azaltımını ve bunun erken olup olmayacağını izlediğini söyleyen Kim Eng Securities'in satış direktörlerinden "İnsanlar bunun öncesinde ihtiyatlı davranıyor" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde bugün 268 hisse değerlenirken 334 hisse değer kaybetti. MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 20 yukarıda seyredip, tahmini kazançların 14.4 katından değerlenirken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 5.7 düştü ve 10.5 katından işlem görüyor.