Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Lombard Street Research'ün yönetim kurulu başkanı Charles Dumas, küresel ekonomik şartların, dünya genelinde yatırım fonlarını ABD'deki finansal piyasalara gönderdiğini ve bunun balon yaratabileceğini söyledi.

Financial Times gazetesine yazan Dumas, "ABD'nin gerçek varlıkları giderek tek oyun hâline geliyor" dedi.

Küresel ulaşımı olan yatırımcıların güven ve getiri arayışında olduğunu söyleyen Dumas, "Dünya yakın zamanda ABD'de 1990'ların sonunda görülen ve teknoloji balonunu şişiren hisse senedi piyasası yükselişindeki türde bir nakit akışı görecek" dedi.

Gelişen piyasa paralarının çoğunda aşırı değerlenme gören Dumas, diğer tarafta Eyro Bölgesi'ndeki durağana yakın toparlanmanın devam edebileceğini söyledi.

Dumas, Japon ekonomisinin de büyük oranda kurdaki devalüasyona bağlı olduğuna dikkat çekerek, "Düşük faizler ve enflasyon teşvikleri ile karşı karşıya olan Japon yatırımcıların yurtdışına yönelmek için çok nedeni var" değerlendirmesinde bulunarak, bunun diğer küresel yatırımcılar için de geçerli olduğunu belirtti.

Charles Dumas, Gayrimenkul, konut ve hisse senedi değerlerindeki yükselişin yakın zamanda Fed'i "büyümeyi desteklemek" ile "yeni balonları kontrol etmek" arasında zor bir seçimle başbaşa bırakabileceği uyarısında bulundu.