Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

(16:05'te güncellendi)

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar Fed'in kaynak alımını azaltacağı spekülasyonları artarken, önceki kazançlarını geri vererek düşüşe geçti.  

Apple Inc hisseleri yüzde 1.6 yükseliş gösterirken, General Growth Properties Inc hisseleri, Standard & Poor's'un şirketi bu ay gösterge endeksine ekleyeceğini söylemesiyle dün yüzde 4.5 değer kazandı. Aeropostale Inc. hisseleri yüzde 6.5 düştü.

Bu ay vadesi dolacak olan S&P 500 Endeksi vadelileri New York saatiyle 08:34'de yüzde 0.1'lik bir düşüşle 1,790.70 puanı gördü. Dow Jones Endüstriyel Endeksi kontratları 23 puan kayıpla yüzde 0.1 düşerek, bugün 15,863 puanı gördü.

"Piyasalar ABD'den gelen güçlü verilerin Aralık'ta Fed'in tahvil alımını azaltabileceği ihtimallerinden korkuyor," diyen Londra merkezli Rathbone Brothers Plc'nin yetkilisi Julian Chillingworth, "Etrafta kaynak alımının azaltılmasıyla ilgili söylentiler var ama eğer Fed parasal politikayı dizginliyorsa bu da daha güçlü bir ekonominin olduğu anlamına geliyor. ABD yatırım yapmak isteyeceğiniz bir piyasa" diye belirtti.

S&P 500 Endeksi bu yıl yüzde 26 yükselerek, 2003'teki son 15 yılın en büyük kazancına yaklaştı.

(16:05'te güncellendi)