Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:10'da güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin zirve rekoru kırmasının ardından, yatırımcıların Washington'daki bütçe görüşmelerini izlemesi ve Fed'in teşvikleri ne zaman azaltacağına ağırlık vermeleri ile düşüşe geçti.

General Motors Co., hükümetin hisselerini satması ve şirketin yeni yöneticisini açıklamasıyla yüzde 0.6 düşüş yaşadı. Ares Capital Corp., borçlarını azaltmak için hisse satışı yapacağını açıklamasıyla yüzde 2.8 geriledi. Newmont Mining Corp., altının son yedi haftada en dik tırmanışa doğru ilerlemesi ile yüzde 3.6 değer kazandı. Goldman Sachs Group Inc. ise yüzde 1.6 prim yaptı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 13:23'de 1,805.14 puan oldu. Dow Jones Endeksi ise 24.90 puan, yani yüzde 0.2 düşüşle 16,000.63 puanı gördü. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 3 altında seyretti.

New York'ta bulunan BTIG LLC şef küresel stratejisti Dan Greenhaus, "Fed'in gelecek haftaki toplantısı ve bütçe konusunda anlaşma ihtimali karşısında, bir nebze ürkeklik var. Piyasa yatay yönlere doğru bir eğilim gösteriyor, şu anda mevcut durum bu. Cuma günü oldukça güçlü bir gün geçirdik, bu nedenle yüzde 1'in üzerinde bir artışın sindirilmesi söz konusu" ifadelerini kullandı.

Gösterge endeks dün, beklenenden iyi gelen istihdam artışının güveni artırmasıyla yüzde 0.2 yükselişle zirve rekoru kırarak 6 Aralık'taki yüzde 1.1'lik artışı genişletti. Gelişim gösteren veriler Fed'in tahvil alımlarını beklenenden daha yakında azaltacağı endişelerini körüklüyor.

(21:10'da güncellendi)