Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:47'de güncellendi)

Yen, küresel hisselerdeki düşüş ile güvenli varlıklara olan talebin artması ve Japonya para biriminin yaşadığı son düşüşün haddinden fazla olduğu söylentileri ile dolar karşısında altı aya yakın bir sürenin en düşüğünden toparlandı.

ABD doları, bütçe anlaşmasının Fed'i para birimini zayıflatan aylık tahvil alımlarını azaltmaya teşvik edeceği düşüncesiyle 16 önemli para biriminin çoğu karşısında yükseldi. Avustralya doları yarın açıklanacak olan ve 2009'dan bu yana en yükseğe tırmanması beklenen işsizlik oranı verisi öncesinde son beş günde ilk düşüşünü yaşadı. Yeni Zelanda doları ise merkez bankası toplantısı öncesinde geriledi.

Western Union Business Solutions kıdemli piyasa analisti Ravi Bharadwaj, "Yenin yükselmesine neden olan birçok etken var. Japonya ekonomik takvimindeki boşluk, hisse piyasasıyla birlikte yende etkili oluyor" dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 13:35'te 102.56 yen seviyesine gelirken, dün 103.39 yen ile 23 Mayıs'tan bu yana en zayıf seviyeye gerilemişti. Yen euro karşısında ise büyük bir değişiklik yaşamadı ve 141.50 seviyesinde. Euro dolar karşısında 29 Ekim'den bu yana en yükseğe dokunmasının ardından, yüzde 0.3 prim yaparak 1.3797 dolardan işlem gördü.

(21:47'de güncellendi)