Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed’in geçtiğimiz haftadaki faiz kararında 2024 için üyelerin medyan beklentisi 75 baz puan faiz indirimi yönünde oluşmuştu. Bu beklenti uzun vadeli tahvillerdeki getiriyi düşürürken kısa vadelilerdeki getirinin yüzde 4 üzerinde kalması bu varlık sınıfını cazip hale getirdi. Wall Street traderları için getiri eğrisinde, yüzde 4,4 civarındaki getirisiyle zirvede bulunan iki yıllık tahviller tercih edilen varlık haline geldi.

Goldman Sachs Asset Management Portföy Yöneticisi Lindsay Rosner’a göre yatırımcılar iki ve beş yıllık tahvilleri hedeflemeli. Rosner “Fed bize 2024, 2025 için faizlerin nereye gideceği beklentilerini verdi. Faizler aşağı inecek. Yatırımcılar iki ve beş yıllıklardan oluşan bir karışımı hedeflemeli. Bunun dışında eğride fazla değer göremiyoruz” yorumunu yaptı.

Bu beklentiyi destekleyen bir başka faktör de ters getir eğrisi durumunun gelecek sene normalleşeceği öngörüsü. ABD 10 yıllık tahvil getirisi iki yıllıkların yaklaşık 50 baz puan altında bulunuyor.

Bloomberg’in Instant Markets Live Pulse anketine katılanların yüzde 68’i 2024’ün ikinci yarısı veya sonrasında eğrinin normalleşmesini bekliyor.