Hükümetin önümüzdeki yıla ait ekonomik büyüme hedeflerini açıklamasının öncesinde Çin Borsası 4. gününde de düşüş kaydetti.
China Oilfield Services Ltd. ve ZTE Corp. en az yüzde 1 değer kaybedere, enerji ve telefon şirketlerinin sektör grupları arasında en sert düşüşünü kaydetmesine öncülük etti. En büyük alışveriş grubunun birimi olan Cosco Shipping Co., emtia kargo oranları göstergesi yüzde 1.4 primlenerek 14. gününde de yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 2,196.08 puana geriledi. Endekste değer kaybeden 424 hissenin karşılığında 475'i değer kazandı. Hükümetin 2014 büyüme tahminini yüzde 7.5'ten yüzde 7'ye indireceği endişesiyle endeks bu hafta yüzde 1.8 düştü.
Hengsheng Hongding Asset Management Co.'nun para yöneticilerinden Dai Ming, Piyasanın ekonomi çalıştayının belirsizliğinden ve politika yapıcıların hâlen büyüme ve reform arasında karar vermeye çalışmasından ötürü endişeli olduğunu söyledi. Hükümet 15 Kasım'da devlet kontrolündeki sektörlerde daha fazla özel sektör yatırımlarına izin vereceği ve tek çocuk politikasını gevşeteceğini söyledi.
CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 2,406.64 puana gerilerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl yavaşlayan ekonomik büyümenin kazançları azaltacağı endişesiyle yüzde 3.2 düştü.