Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Norveç, tutuklu sayısındaki azalmanın ardından 5 cezaevinin kapatılmasına karar veren İsveç'in cezaevlerini kiralamak istediğini bildirdi.

Norveçli resmi bir kaynak, Norveç Adalet Bakanı Anders Anundsen'in İsveçli mevkidaşına bu hafta mektup göndererek, ülkesindeki cezaevlerinin dolduğunu yazdığını belirtti.

İsveç'te boş cezaevlerinin olduğunu ve bazılarının kapatıldığını bildiğini belirten Anundsen mektubunda, İsveç Adalet Bakanı Beatrice Ask'a, cezaevlerinin bazı bölümlerinin kiralanmasının mümkün olup olmadığını sordu.

Bakanlık verilerine göre, cezaevlerindeki yoğunluk nedeniyle Norveç'te yaklaşık 1200 kişi "cezasını çekmeyi bekliyor".

İsveç'te ise geçen ay, son yıllarda işlenen suç oranlarındaki düşüş ve ceza infaz sistemindeki yeni uygulamalar sayesinde hapishanelerdeki tutuklu sayısındaki azalmanın ardından 5 hapishanenin kapatılmasına karar verildi.


-Sendikadan tepki

Norveç Gardiyanlar Sendikası Başkanı Geir Bjoerkli, Norveç kadar zengin bir ülkenin komşusuna yönelmesinin trajik olduğunu belirtti.

Bu durumun adli ve lojistik sorunları ortaya çıkardığını ifade eden Bjoerkli, bugünden itibaren yeni cezaevlerinin inşasının ve alternatif ceza yöntemlerinin planlanması gerektiğini vurguladı.

Cezaevlerindeki yoğunluk nedeniyle Belçika, 2010'dan bu yana Hollanda'da kiraladığı bir cezaevini kullanıyor.