Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın iki yıllık tahvil faizleri, Fed toplantısı öncesinde Eylül'den beri en yüksek seviyeden bir baz puan geride seyretti.

Almanya'da 10 yıllık tahvil faizleri, verilerde Euro Bölgesi'nde imalat ve hizmet sektörlerinin birleşik gösterildiği endeksin Aralık'ta ekonomistlerin tahminlerinin üstünde büyümesiyle en düşük seviyesinden yükselişe geçti. İspanya ve İtalya tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Brüksel'de bugün yapacağı konuşma öncesinde yatay seyretti. Angela Merkel, Sosyal Demokrat lideriyle koalisyon hükümetini kurmasının ardından üçüncü dönemine başlıyor.

"Gözlerimiz bu haftaki Fed toplantısında" diyen Kopenhag merkezli Danske Bank A/S'nin şef analisti Allan von Mehren, "Bu Çarşamba tahvil alımının azaltımının başlamasını bekliyoruz. Bu durum tahvil faizleri üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor" diye ekledi.

Almanya'nın iki yıllık tahvil faizi bir baz puandan az yükselerek Londra saatiyle 12:30'da yüzde 0.25'i gördü. Faiz, 13 Aralık'ta 11 Eylül'den beri en yüksek seviye olan yüzde 0.26'ya çıkmıştı. Aralık 2015 vadeli yüzde 0'lık tahvil fiyatı 99.50 oldu. Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi Aralık 5'ten beri en düşük seviye olan yüzde 1.81'düşmesinden sonra yatay seyrederek yüzde 1.84 olarak kaydedildi.