Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı Andrey Belousov, Ukrayna'nın Rusya'dan kredi istemesinin ihtimal dahilinde olduğunu ve böyle bir isteğin olması durumunda kredinin verilebileceğini söyledi.

Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belousov, Ukrayna'nın ekonomik durumunu değerlendirerek, Kiev yönetiminin dış kredi almadan ülkenin ekonomisini stabil tutamayacağını öne sürdü.

Belousov, "Ukrayna'ya kredi verilmesi konusu yarın görüşecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in gündemine gelecek mi?" sorununa, "Kredi konusunu göz ardı etmiyorum. Böyle bir istek olabilir ve Rusya Ukrayna'ya kredi verebilir" cevabını verdi.

Ukrayna'nın Gümrük Birliği'ne şimdi katılmasının Kiev için karlı bir adım olacağını dile getiren Belousov, Gümrük Birliği'ne katılma sürecinin oldukça uzun ve hassas olduğunu kaydetti. Belousov, yarınki toplantıda imzalamak üzere birçok dokümanın hazırlandığı bilgisini de paylaştı.

Öte yandan, Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, dün yaptığı açıklamada 17 Aralık'ta Ukrayna-Rusya Devletlerarası Komisyon Toplantısı'nda Gümrük Birliği'ne ilişkin herhangi bir anlaşmanın imzalanmayacağını söylemişti.

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Birinci Yardımcısı Sergei Arbuzov ise görüşmelerde havacılık, gemi inşaatı, nükleer güvenlik, roket ve uzay sanayisi alanlarında işbirliği konularının gündeme geleceğini kaydetmişti.

AA