Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Batı Teksas (WTI) türü ham petrol, verilerin ABD petrol stoklarının düşüşünün 3. haftasına girildiğini göstermesiyle ve Fed kararı öncesinde yükseliyor.

Vadeliler New York'ta yüzde 0.2 kadar arttı. Amerikan Petrol Enstitüsü'nün dünkü verilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta 2.5 milyon varil azaldı. Bloomberg anketine göre, Enerji Enfermasyon İdaresi'nin (EIA) bugünkü verilerinde stokların 3 milyon düşmesi bekleniyor. Fed'in 2 günlük toplantı sonrasında 85 milyar dolarlık tahvil alımı programıyla ilgili açıklama yapacak.

"Piyasalar Fed kararına odaklandı. Rafineri yüksek oranda ve sistemde çok fazla nihai ürün olduğunu görüyoruz," diyen Sidney Merkezli Far Prophets'ın analisti David Lennox, EIA verilerinin de yatırımcılar tarafından yakından takip edileceğini belirtti.

Yarın vadesi dolacak olan Ocak vadeli WTI kontratı Nymex'te 21 sent kadar kazanarak varil başına 97.42 doları buldu ve Singapur saatiyle 13:52'de 97.38 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 26 sent azalışla 97.22 doları bulmuştu. Şubat vadeli kontrat ise 17 sent yükselişle 97.64 dolar oldu. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 58 altında seyretti.

Şubat vadeli Brent kontratı 15 sent artarak Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 108.59 dolara çıktı. Brent ile WTI arasındaki fark 10.80 doları gördü. Dün 10.78 dolar olan fark, 8 Kasım'dan bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi.